Rc Kamyon TIR ve İş Makineleri

Tam Versiyon: MAN TGX 18.540 ( TAMIYA )
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
çok temiz işçilikle ilerliyorsun alper renklerde çok uyumlu olucak iyi çalışmalar:=)
Yorumlarınız için teşekkür ederim arkadaşlar.
Kit toplamak kadar zevkli bir iş yok. hele birde olayları anlayıp kavrayınca kendindende bişeyler katıyorsun o zaman dahada zevkli oluyor model.
Elleine sağlık Alper çok iyi gidiyor
Alper Bey , Gelişmeleri bekliyorum valla dört gözle, Selamlar...
Merhaba Alaattin bey; damperli Scania kamyonuma daha çok vakit ayırdığımdan dolayı şimdilik rafa kaldırdım bu aracımı. Zaten sadece kaporta-boya işleri kaldı Smile Onu da yakında tamamlarım heralde.
Bitmiş halini bekliyorum , Bu arada bende aynı araçtan topladım , ilk kitim olduğu için bir iki hatam oldu ancak senin şasede birşey dikkatimi çekti , Servoları yanyana koymuşsunuz LAstiklerin dönüş açısına etkisi nasıl oldu ? daha da merak ettiğim Motora değmedimi standarttan daha küçük servolrmı kullandın?
Servoları yan yana koymamın amacı lastiklerin dönüş çapını artırmak ve koldan kola aktarımlardaki kayıpları telafi etmek. Servoları yan yana koyunca motora temas ediyor. Bunun çözümü de 2 veya 4 mm şanzımanı yükseltmek. Vidaların altına plastik ring koyarak yükselmesini sağladım.

En son yüklediğim fotoğrafa yakından bakınca servoların değmediği ve şanzıman vidalarının arasına koyduğum parça görünüyor.
[Resim: 20121223181212.jpg]
Eline Sağlık, Bende değiştiriyim olmazsa sistemi Smile

Çekişi bana zayıf geliyor aracın , Patinaya kalıyor çoğu zaman sence ne yapmalıyım çekişi artırmak için?

Diffleri kitlesem mi?
Arkası hafif kaldığından dolayı patinaj ediyordur. Dorse takılırsa çekiş biraz daha artar. Ayrıca kullandığınız lastikler standart Tamiya lastikleriyse, düz asfaltta çekiş gücü biraz zayıf kalabilir. Ben bu tırda RC4WD lastikleri kullanıyorum. Çekişi de gayet iyi. Kullandığınız esc de önemli. MFC01 kullanıyorsanız, onun torku bana biraz zayıf geliyor. O yüzden crawler esc si kullanıyorum ben. Scaniada Novak Rooster Crawler esc takılı mesela. 20 kg yükü sanki boş gidiyormuş gibi götürebiliyor. Bu tırımda da Traxxas XL5 kullanacağım. Çok fazla yük çekmeyeceği için bu esc bu araca yetecek diye düşünüyorum.
(18-02-2013, Saat: 15:52)Alpertarik Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Arkası hafif kaldığından dolayı patinaj ediyordur. Dorse takılırsa çekiş biraz daha artar. Ayrıca kullandığınız lastikler standart Tamiya lastikleriyse, düz asfaltta çekiş gücü biraz zayıf kalabilir. Ben bu tırda RC4WD lastikleri kullanıyorum. Çekişi de gayet iyi. Kullandığınız esc de önemli. MFC01 kullanıyorsanız, onun torku bana biraz zayıf geliyor. O yüzden crawler esc si kullanıyorum ben. Scaniada Novak Rooster Crawler esc takılı mesela. 20 kg yükü sanki boş gidiyormuş gibi götürebiliyor. Bu tırımda da Traxxas XL5 kullanacağım. Çok fazla yük çekmeyeceği için bu esc bu araca yetecek diye düşünüyorum.

MFC uygulamadım henüz, Güzel bir ESC aldım Eroldan ( HilalHobby) , LAstikler standart Tamiya 1:10 crawler lastiğimi takılı araca? ölçüsü neydi lastiğin acaba?
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10