• Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mercedes SK Kisakabin 8x4
Merhaba degerli modelciler;
uzun bir aradan sonra bende üzerinde calistigim Mercedes sk kisa kabin damperli kamyonumun yapim asamalarini sizlerle paylasmak istiyorum.
Dedigimiz gibi kamyonumuz 8x4 olacagi icin uzun bir sasiye ve bir tane ön aks
fazladan elde etmemiz lazim. Ben sasi olarak Tamiya King hauler sasesi kullandim. Aslinda tamiya konusun da hic tecrübem yok ama sizlerin yardimiyla biseyler ortaya cikarmaya calisacagim . Ama ne kadar iyi olur ne kadar kötü olur onu tam bilemiyorum. Tamiya konusunda aramizda gercekten usta olmus arkadaslar var. Neyse fazla uzatmadan bir iki resim ekliyeyim .Öncelikle ön aksin yerlestirmesini yaptim tek servo olarak düsündüm ama iyi olmazsa iki servoda kullanabilirimSmile tamiyanin orjinal döndürme aparati biraz büyük geldigi icin kendim uydurma biseyler yaptim ama ´sonucu beni tatmin etti. Artik yorumlar sizden yapmasi benden .Hepimize kolay gelsin.
Selamlar.
[Resim: 12833529jz.jpg]
[Resim: 12833534ip.jpg]
[Resim: 12833489nb.jpg]
[Resim: 12833490rf.jpg]
[Resim: 12833491rw.jpg]
[Resim: 12833493qk.jpg]
mrb mehmet yeni çalışmanda kolaylıklar diliyorum.ön aksam için tek yön kullanman ilerde arac yüklü olduğunda sıkıntı oluşturabilir.malum yaptığın araç bizdeki araçlar gibi çekici değil.doğal olarak yük tamamen aracın şasesine baskı yapacak.buda doğal olarak direksiyonu etkiler.benim fikrim yön aparatını her iki yönde yapman.yüklü olsa bile direksiyon rahat hareket edecektir.
Şase olarak ne kullandın abi. yani hangi modelin şasesini. Mesela benimki king hauler'ın şasesi ve 55 cm civarında tam hatırlayamadım.Smile ama sendeki biraz daha kısa geldi bana.
Bu arada sanırım direksiyonda tek servo kullanacaksın parçayı görünce o aklıma geldi.
Gelişmeleri bekliyorum Saygılar Smile
Bu arada abi Ahmete katlıyorum çok yüksek bi torku olması lazım servonun aksi halde arka akslar tıkılıyoır. ben çift servoya geri döndüm.

Mustafa KARACA

İzinli
(17-12-2012, Saat: 23:42)aksaraylı68 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: mrb mehmet yeni çalışmanda kolaylıklar diliyorum.ön aksam için tek yön kullanman ilerde arac yüklü olduğunda sıkıntı oluşturabilir.malum yaptığın araç bizdeki araçlar gibi çekici değil.doğal olarak yük tamamen aracın şasesine baskı yapacak.buda doğal olarak direksiyonu etkiler.benim fikrim yön aparatını her iki yönde yapman.yüklü olsa bile direksiyon rahat hareket edecektir.
Tesekkürler Ahmet henüz tam emin degilim tam olarak deneme firsatim olmadi ama olmazsa eger cift servoda kullanabilirim.
Tesekkürler Mustafa dedigim gibi tamiya King hauler yani sendeki sasinin aynisini kullandim. Ben ilk aksi biraz geri cektim eger King deki gibi yapsaydim aksin oldugu yeri kabin icin sorun cikarta bilirdi...
Bu arada yorumlara her zaman acigim sorun degil iyi ve kötü fikirlerinizi yazabilirsiniz.
Tesekkürler tekrar.
Abi yeni çalışman hayırlı olsun, bende diğer abilerim gibi çift servo taraftarıyım. Eğer çift servo kullanmıyorsan abi, ön akstan çapraz arka aksa mil at. Eğer şanzumana değmiyor ise o şekil daha kullanışlı olur abi. Birde bulabilirsen metal bal jointler kullan. Ben çok faydasını gördüm. Esnemiyorlar. Saygılar.
Abi Süper oldu senin bu proje. Senden benim projeme birşeyler katacağımdan hiç şüphem yok.
Şase ve kabinler aynı aks sayısı aynı. Okan'a kardeş değil ikiz geldi Smile

Mustafa KARACA

İzinli
Abi dediğim sistem aynen şu. Bir yabancı forumda görmüştüm.

[Resim: h06y3.jpg]

O sarı çizgi rot mili abi. Çapraz atıyorsun. Yalnız attığın yer ön tarafta değil arka tarafta olmalı abi. Bu şekilde yanlış oluyor Smile

Doğrusu mavi çizgi ile olan şekilde olacak.

[Resim: h072u.jpg]
Smile tesekkürler Mükremin dikkate alirim ama bende sanirsam olmaz motora deyebilir.
Selamlar.
yeni projen hayırlı olsun mehmet bey tek servo konusunda arkadaşlara katılıyorum mümkünse 2 servo kullan hatta yükteyken sağlıklı dönüş için bayabi kaliteli servo kullanmalısın çünkü 2 servo bile yetmiyor onun için kaliteli servo almalısın ön 2ci aks bağlantısı harika olmuş aradaki metal makas malzemesimi birde orjinal yay kullanmıssın onun yerine alperin kullandığı yaylardan kullanırsan çok fazla esneme oluyor projenin devamını sabırsızlıkla bekliyorum iyi çalışmalar
[Resim: 520829_13521896756L99_zps28af5d00.gif]
Selam Arkadaslar.
tesekkürler Fatih Bey ilginiz icinSmile
Tek servo hakkinda hepinize katiliyorum haklisiniz ama ben onu en sona birakmayi düsündüm. simdilk böyle devam edecegim . Zaten ikinci servo icin yeri planladim eger cok gerek kalirsa.Simdilik 16kg/cm lik servo kullaniyorum. belki 29 a cikarabilirim yada 26 miydiSmile
Bu arada biraz biseyler monte ettim dif ve sanzuman arasina extra bir disli sistemi daha carson marka ve 4/1 oraninda dönüsü reduzien yapiyor.Saft baglantisini yaptim fakat kullandigim saft pek saglam degil ilerde AlperTarik beyin kullandigi saftlardan kullanmayi düsünüyorum.Sanzuman ve ara disli sistemi icin metal saft kullandim ve cok saglam oldugunu düsünüyorum. Motoruda simdilik yerlestirdim tam yeri belli olduktan sonra sabitleyecegim.
Yorumlarinizi bekliyorum .
selamlar.
[Resim: 12842414hk.jpg]
[Resim: 12842427lt.jpg]
[Resim: 12842431xo.jpg]

[Resim: 12842435jn.jpg]
[Resim: 12842461tw.jpg]
[Resim: 12842436qp.jpg]
[Resim: 12842428or.jpg]

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Mercedes Benz SK 3544 K 8x8 Tamiya damperli kamyon captain_musty 697 845,235 21-11-2019, Saat: 08:53
Son Yorum: by_tegmen
  Mercedes 6X6 Damperli by_tegmen 7 4,087 23-10-2019, Saat: 16:50
Son Yorum: aksaraylı68
  Mercedes Benz NG 2636 6x6 damperli kamyon Wedico-Premacon Kamyoncu-Itulu1 5 7,769 25-01-2018, Saat: 11:19
Son Yorum: fatih-i
  TAMİYA 1/14 MERCEDES 8X4 KAMYON fatih-i 0 5,220 04-05-2017, Saat: 20:50
  Mercedes-Benz Unimog 425 (CC-01 Chassis) ihdmrl28 1 4,188 16-04-2017, Saat: 09:34

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi